Diensten

Wij bieden u breed scala aan diensten en werkzaamheden voor weinig. Ontdek wat Batist Administraties voor u kan betekenen op administratief, financieel, boekhoudkundige en fiscaal gebied. De koffie staat voor u klaar.

Bekijk hieronder onze Zakelijke en Particuliere diensten.

Zakelijke
dienstverlening

Of u nu een startende of doorgewinterde ondernemer bent, een boekhouder kan u ontzorgen op het gebied van boekhouding, belasting(aangiften) en financiering.

Begeleiden startende ondernemers

Wij begrijpen dat het starten van een bedrijf spannend is en dat er veel bij komt kijken. Er zijn allerlei zaken die geregeld moeten worden waar u wellicht niet direct aan denkt.  Batist Administraties begeleidt en adviseert u in het proces van het opstarten van uw eigen onderneming.

Verwerken financiële administratie, inclusief aangifte omzetbelasting en ICP

Geen tijd of onvoldoende deskundigheid om uw financiële administratie bij te houden? Batist Administraties ontzorgt.  ICP staat voor intracommunautaire prestaties. Dit betreffen leveringen van goederen of diensten aan het buitenland (binnen de Europese Unie). Omdat de BTW wordt verlegd naar de afnemer, hoeft hierover normaal gesproken geen BTW worden berekend, maar dit dient periodiek bij de Belastingdienst te worden opgegeven. Wij kunnen deze aangiften voor u verzorgen.

Controleren van financiële administratie, inclusief aangifte omzetbelasting en ICP

Doet u uw administratie en aangiften liever zelf, maar wilt u deze door een deskundige laten controleren? De boekhouder van Batist kan de complete financiële administratie voor u controleren.

Tijdelijke vervanging van administrateur bij bedrijven

Is uw administrateur tijdelijk afwezig of kunt u de druk van het voeren van de administratie even niet meer aan? Wij kunnen tijdelijk voor u de administratie van uw bedrijf overnemen.

Verzorgen van salarisadministratie, inclusief loon- en pensioenaangifte

Als ondernemer wilt u zich niet altijd bezig houden met de randzaken, maar doen waar u goed in bent: ondernemen. De salarisadministratie van uw onderneming kunt u onderbrengen bij Batist Administraties. Wij weten alles op het gebied van loonstroken, sociale verzekeringen, arbeids- en ontslagrecht, arbeidsvoorwaarden en actuele ontwikkelingen.

Samenstellen van jaarrekeningen, prognose en, tussentijdse cijfers

Jaarlijks wordt er een jaarrekening samengesteld voor de ondernemer. Dit kan ook een geconsolideerde jaarrekening zijn bij een groep van rechtspersonen. Ook kunnen er andere overzichten worden opgesteld zoals een prognose en tussentijdse cijfers.

Verzorgen aangifte inkomsten-, vennootschaps- en dividendbelasting

Als ondernemer kan je te maken krijgen met meerdere belastingen zoals; inkomstenbelasting, bijvoorbeeld bij een éénmanszaak of vennootschap onder firma; of vennootschaps- en dividendbelasting, bijvoorbeeld bij een B.V. of N.V.. Gedurende het jaar wordt er, aan de hand van de financiële administratie, gekeken naar de voorlopige aanslagen inkomsten- en vennootschapsbelasting. Waar nodig wordt deze gedurende het jaar, in overleg met de klant, aangepast.

Het geven van advies op boekhoudkundig, financieel, fiscaal en organisatorisch gebied

Aangezien wij beschikken over uw financiële huishouding kunnen wij u adviseren op een breed terrein. Van de financiële administratie tot (fiscaal) advies. Wij zijn ondernemers en willen het beste resultaat voor onze klanten. Tevens reiken wij elke twee maanden een (digitale-) nieuwsbrief uit aan onze cliënten. Dit zien wij als een extra service.

Particuliere
dienstverlening

Er kan regelmatig iets veranderen in uw financiële situatie. U gaat bijvoorbeeld samenwonen, trouwen, scheiden of u raakt uw baan kwijt. In al deze gevallen heeft dit gevolgen voor uw financiële huishouding. U kunt recht hebben op toeslagen, of dit recht juist verliezen.

Wij kunnen u helpen inzicht te krijgen in uw financiele situatie en u ontzorgen op het gebied van fiscale aangiften.

Hierbij kunt u denken aan:

Inkomstenbelasting

Natuurlijk kunt u uw aangifte zelf vrij gemakkelijk online doen, maar een boekhouder kent relevante regels rondom de belasting en kan het maximale uit uw belastingaangifte halen. Dit scheelt u als particulier een hoop stress. Als boekhouder kennen wij alle fiscale aftrekposten, dit kan u een hoop profijt opleveren!

Toeslagen

Als wij uw aangifte inkomstenbelasting invullen kan meteen berekend worden of u recht heeft, ook achteraf, op (een gedeelte van de) zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget en/of kinderopvangtoeslag. Wanneer dit het geval is, kunnen wij dit direct voor u aanvragen.  Ook kunt u bij ons terecht voor enkel het aanvragen van een toeslag gedurende het jaar. Dit geldt vooral bij kinderopvangtoeslag aangezien deze maximaal 3 maanden voor aanvraag teruggevraagd kan worden.